Xiaomi Dammsugare – Bästa Modellerna

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Moderna dammsugare kommer i flera olika varianter, former, storlekar och designer. Allt från robotdammsugare, handhållna eller med kanister och det kan göra det svårt att välja rätt för just dig. 

Men Xiaomi har dammsugare som passar för alla! De flesta som hör Xiaomi tänker direkt på mobiltelefoner men de har på senare år även gjort sig till en stark spelare inom dammsugar branschen med flera olika modeller att välja på.

Bästa Xiaomi Robotdammsugare 

Robot pylesos xiaomi roborock s6 black 89337794597375 small11

Nedan har vi listat de bäst dammsugarmodellerna från Xiaomi så du kan välja den modellen som passar just dina behov bäst.

Roborock S5 Max

Roborock S5 Max är inte den billigaste robotdammsugaren man hittar på marknaden, men då vi gjort den till testvinnare i vårt test över alla robotdammsugare och dedikerat en hel artikel till bara S5 Max så får man nog säga att den minst sagt är ett prisvärt alternativ. För det mycket rimliga priset så får man avancerad kartläggning som gör att dammsugaren göra en karta över ditt hem och den klarar att göra det över flera våningar. Sedan kör dammsugaren själv på det mest optimala sättet för att både få bra resultat och på ett effektivt sätt. Med appen kan man ställa in hur den ska städa. Du kan bestämma att den ska köra och städa en specifik plats i ditt hem, ställa in den så den inte städar vissa platser och om den ska städa extra noggrant på andra. Självklart kan du även ställa in sugkraften och allt sker genom ett enkelt knapptryck i appen på din telefon. 

Städresultatet med Roborock S5 Max är väldigt bra och vi tycker att den är bättre än andra modeller i samma prisklass. Tack vare en genomtänkt rörelsemönster städar den både snabbt och noggrant. Den kommer fram bra även om den utmanas av trösklar vilket det fixar bra och tack vare en slimmad design kommer den in under ganska låga möbler vilket många andra modeller har problem med. Det enda vi inte tycker är optimalt är i hörnor där den ibland har trubbel att komma in och ta allt damm hela vägen in.

Sugkraft

Även här ligger S5 Max högt upp på listan och även om den kanske inte är det absolut kraftfullaste modellen i prisklassen så är den i toppen. Trots detta så har den en ganska låg ljudnivå, men ljudnivån ändras såklart om man ställer in att den ska suga med mer kraft. Personligen tycker inte vi som skriver denna artikeln att ljudnivå är speciellt viktigt när det kommer till robotdammsugare då vi alltid ställer in den så den kör på tiden vi inte är hemma, men det beror på hur man använder sin robotdammsugare. 

Vad vi gillade mest med Roborock S5 Max

Det vi gillade absolut mest med Roborock S5 Max är att den är bra på mycket och att man får flera funktioner som vi tycker underlättar. Den kan även användas som självgående mopp och då moppar den upp det där små damm fläckarna den kanske missat tidigare vid dammsugningen och vi tycker att resultatet av att köra både dammsugning och moppning blir helt kanon. Bor man i en normalstor lägenhet på ca 70 m2 så kan den moppa 4 till 5 gånger på en vattentank. Dammbehållaren däremot behöver tömmas ofta, gärna efter varje eller varannan städning beroende på hur ofta du kör den. Om du inte kör så ofta blir det mer damm och behållaren fylls snabbare. Om man inte tömmer behållaren i tid så försämras sugförmågan avsevärt så det är viktigt att hålla koll på. 

Slutsats Roborock S5 Max

Om man är ute efter en bra robotdammsugare där man får mycket värde för pengarna behöver man inte leta längre utan S5 Max är svaret. Vi gillar skarpt att den även moppar med för ett extra bra resultat. Kan man leva med att den inte är optimal i hörnor alla gånger så finns det inte mycket att tveka över när man får många andra premium funktioner!

Vi har även testat alla de bästa robotdammsugarna här!

Xiaomi Roborock S6 Robotdammsugare 

S6 från Xiaom är en grym robotdammsugare med ett rimligt pris, den finns även i två olika färger så den ska passa in i just ditt hem. Efter första provkörningen så märktes direkt att de uppdaterat den sedan sin föregångare! Det första som stack ut var hur mycket tystare den är. Men det slutar inte där, scrolla ner för att läsa mer!

Trots att Roborock S6 har ett kompetativt pris så får du de allra flesta premiumfunktioner.

 • Selektiv städning
 • Integrerad mopp 
 • Automatiskt top-up system
 • Sugkapacitet på hela 2000Pa så inget smuts, damm eller grus stannar kvar på golvet. 

Trots detta samt 14 sensorer och ett stort lithium-ion batteri så får du en robotdammsugare i ett kompakt och snyggt format. Och padsen till mopp-funktionen kan du byta ut när du behöver. 

De enda två negativa sakerna vi kan hitta är att även om det går att koppla upp den mot alexa så var det rätt krångligt då man inte fick med några tydliga instruktioner. Det andra är att det inte är en optimal modell för mattor som har mycket fibrer då den kan trassla in sig i dem. Men vi ser inte detta som några stora problem. 

Fördelar

 • Stort lithium-ion batteri
 • Selektiv städning för mer flexibilitet
 • Premiumfunktioner för ett bra pris
 • 14 sensorer så den navigerar sig runt din bostad perfekt
 • Sugkraft på hela 2,000Pa
 • Integrerad moppning med utbytbara pads

Nackdelar

 • Svår att integrera med Alexa (även om det går)
 • Sidoborsten passar inte perfekt för mattor med mycket fibrer, 

Fler robotdammsugare finner du här

Xiaomi S50 Smart Robot Roborock Dammsugare

Roborock e5 mop robot vacuum and mop (e5 mop white)

Xiaomi Roborock S50 är en av de mest kraftfulla robotdammsugare på marknaden idag. Den har ett avancerat navigationssystem och krafullare däck som gör att den enkelt tar sig upp på de allra flesta mattor, mindre trösklar och lutningar väldigt enkelt. 

Efter att ha testat Xiaomi Roborock S50 själva ett tag så fann vi tre saker som stack ut lite extra som vi verkligen blev imponerade av. Avståndslaser sensorn, zon städningen och kartläggnings funktionen. 

 Laser sensorn är en av de mest avancerade funktionerna på en robotdammsugare på marknaden idag. På toppen av dammsugaren så sitter den diskformad utbuktning. S50 går igång så börjar den snurra och dammsugaren får en 360 graders överblick över omgivningen så den direkt vet hur den på bästa sätt ska röra sig för att städa så snabbt, effektivt och precist som möjligt.

Zon städningen och kartläggning funktionen hänger ihop med varandra. Det ger dig möjligheten att göra en karta för dammsugaren där du vill den ska städa efter dina behov. Detta kan vara en extremt bra funktion om man har platser i huset där smuts och damm samlas extra mycker, till exempel i hallen. Då kan du ställa in Roborock S50 att köra hårdare och mer där än i resten av ditt boende. 

Det enda negativa vi hittar med Xiaomi Roborock s50 är att trots sin effektivitet så har den ganska litet förvaringsutrymme för uppsugen smuts, vilket gör att du får tömma den ganska ofta. 

Fördelar

 • En av de mest kraftfulla robotdammsugare på marknaden. 
 • Laser sensor för effektiva städning.
 • Zon städning och möjlighet att ställa in så den gör mer på extra utsatta områden.

Nackdelar

 • Behöver tömmas lite oftare än många konkurrenter. 

Xiaomi Mi Smart Robotdammsugare 

Xiaomi mi robot vacuum with precise distance sensor system powerful...

Om du letar efter en grym robot dammsugare som suger upp alla typer av damm och skräp från trägolv så kan denna modellen från Xiaomi vara för dig! 

Xiaomi Mi Smart är utan tvekan den snabbaste modellen för att städa hårda golv, den suger upp både damm, smuts, små och stora typer av skräp.

Om man bortser från modellens snabbhet och prestanda på hårda golvytor så blev vi väldigt imponerade av manövrerbarheten. Den kan svänga 360 grader på en 5 öring och tar sig enkelt runt möbler, även de med vassa kanter. Den har även längre batteritid än många av konkurrenterna där den kan köras oavbrutet i nästan 3 timmar, som kombinerat med snabbheten, hur bra den tar sig runt och att den är ganska liten gör den extremt effektiv. 

På nedsidan så är denna modellen inte lika bra på mattor där den kan ha svårt att få med sig allt damm och är du djurägare så rekommenderar vi inte denna modellen då den kan ha svårt med just djurhår.

Fördelar:

 • Manuvrerar runt dina möbler och inredning på ett väldigt smidigt sätt. 
 • Hög batterikapacitet. 
 • Väldigt snabb när den får städa på hårda golv. 

Nackdelar: 

 • Har problem med djurhår (inte rekommenderad om det är ett problem) 
 • Inte tillräckligt stark sugförmåga för att få med allt damm från mattor. 

Xiaomi Roidmi F8 Handhållen DammsugareBästa handhållna Xiaomi Dammsugare

Xiaomi Roidmi F8 kan får många se ut och kännas väldigt lik den Kinesiska Dyson Clone, men luras inte då Roidmi F8 är designad annorlunda i detaljerna som gör den smidigare att använda. Bland annat väger den mindre, laddar snabbare och kan använda längre utan att laddas igen. 

Det märks att målet med Roidmi F8 var att försöka göra städning roligare. Det märks genom att man gjort modellen anpassningsbar efter användaren. Handtaget kommer med två knappar så du själv kan välja hur du ska hålla den, du får två olika inställningar, regular som ger dig 55 minuters kabelfri städning och max där där sugförmågan ökas markant men då kan du bara köra den i 10 minuter vid sladdlös användning. Om du inte vet hur länge du varit igång så finns det en indikator på toppen av dammsugaren som visar när det är dags att ladda den igen. Att ladda den fullt tar ungefär 2,5h. 

Om du har tänkt att använda den på platser där det är väldigt mycket smuts och damm kanske denna modellen inte är rätt för dig då den har ganska liten behållare för det du suger upp, så du kommer i så fall att behöva tömma den ganska ofta.  

Det enda vi kan hitta som vi tyckte Dysons konkurrerande modell gjorde bättre var att den var enklare att snurra runt hörnor under möbler.

Fördelar: 

 • Inställningsbara knappar på handtaget gör att du kan välja grepp. 
 • Laddar ganska snabbt och batteritiden är bra. 
 • Två olika inställningar på sugförmåga, regular och max.
 • Lättvikt

Nackdelar:

 • Liten behållare för det du suger upp. 
 • Inte så smidig vid hörn och under möbler.

Xiaomi Dreams V9 Pro Handhållen Dammsugare

Om du är på jakt efter en extremt kraftfull handhållen dammsugare så rekommenderar vi Xiaomi Dreams V9 pro då det är en av de mest kraftfulla på marknaden. Den har en borstfri digital motor som snurrar upp till 100,000 varv/minut. 

Vi gillade verkligen att den kommer med ett 5-stegs HEPA filter system. Det är vad som gör denna modellen unik från konkurrenterna! Den fångar upp dammpartiklar ner till 0,3 mikroner, vilket inkluderar 99% av allergener som man kan hitta i hus. 

Ett vanligt problem med handhållna dammsugare är livslängden som ofta inte är så lång, men Xiaomi har tänkt till även här och designat den med ett kall luft system som hjälper till att kyla ner batteriet så det håller sig i form under lång tid även om du använder den extremt mycket. Detta hjälper även Dreams V9 pro att prestera på full kapacitet varje gång du använder den. 

Det enda negativa vi ser med denna modellen är att likt Roidmi F8 så har den en ganska liten damm behållare så den behöver tömmas ganska ofta. 

Fördelar: 

 • 5 stegs HEPA-filter som fångar upp damm så litet som 0,3 mikroner. 
 • Unikt kylsystem för motor och batteri för ökad livslängd.
 • Väldigt stark sugförmåga, perfekt för mattor. 

Nackdelar: 

 • Liten smuts behållare som behöver tömmas ganska ofta. 

Xiaomi JIMMY VW302-1 Fönsterglas dammsugare

Vi blir inte överaskade om det är första gången du hör talas om en Fönsterglas Dammsugare. Vi visste inte heller att det existerade innan vi testade JIMMY VW302 från Xiaomi. Det är inte alla som är i behov av denna typen av modell men vi hittade ganska snabbt några användningsområden när vi testat den lite.

Så vad är en fönsterglas dammsugare användbar till? 

Först och främst märke vi snabbt att den sparar tid och är väldigt smidig när man ska dammsuga släta ytor som fönster, duschen, speglar och lergods. Den städar bort precis allt på dessa ytor utan att lämna något kvar efter sig. 

Du kan använda den i 20 minuter åt gången innan den behöver laddas igen vilket du enkelt kan göra i ett MicroUSB uttag på 2-3h. Då det är en liten och smidig modell kan du enkelt ta den med dig när du ska iväg eller om du behöver städa bilen så är den även då ett utmärkt val. 

Nedsidan med denna modellen är att den inte är speciellt kraftfull, utan är designad för just små lite mer svåråtkomliga ytor som kan ta lång tid med en större modell. 

Förderlar: 

 • Sparar tid vid städning av små ytor. 
 • Enkel och smidig att ta med sig. 
 • Laddningen håller i 20 minuter vilket räcker gott om man använder den till de små ytorna.
 • Laddas relativt snabbt.

Nackdelar:

 • För lite kraft att ha till din vanliga dammsugning av större ytor. 

Xiaomi Cleanfly FVQ Trådlös Handhållen Dammsugare – Xiaomi handdammsugare

Denna dammsugare ser inte bara futuristisk ut (vi älskade verkligen looken)! Den är även väldigt smidig att använda på små svåråtkomliga ytor som till exempel i bilen.

Olikt de flesta vanliga dammsugare så har Cleanfly en snygg design i svart med LED indikatorer tillsammans med en enda knapp. Men tro inte att det är en svagare modell för det, detta är en modell som snurrar 32000/rpm och har en sugförmåga på 5000pa. 

Detta gör att den är kraftfull nog att ta hand om smuts, damm, hår och mindre stenar. Därför rekommenderar vi denna om du ofta städar och dammsuger i bilen där denna typ av smuts samlar sig. 

På nedsidan så drar den kraftfulla motorn mycket ström och laddningen håller inte speciellt länge utan du måste ladda den relativt ofta. 

Fördelar: 

 • Väldigt snygg modell. 
 • Enkel att använda. 
 • Stark motor som tar upp allt som hamnar i en bil. 
 • Enkel att komma in med på svåra platser i bilen. 

Nackdelar:

 • Låg batteritid.  

Xiaomi Dammsugare Köpguide 

Innan du köper en Xiaomi dammsugare är det viktig att du funderar över vad just du är i behov av att din dammsugare kan göra. Så nedan har vi listat lite punkter att fundera över innan du köper en!  

Det första som du bör fundera över är om du ska dammsuga själv eller om du vill ha en robotdammsugare som gör jobbet åt dig? Nedsidan med en robotdammsugare är att den inte kommer åt riktigt överallt på grund av diverse möbler som kommer att stå i vägen. Den tar även bara golvet då den inte kommer upp på hyllor och fönsterkarmar så du kommer ändå behöva dammsuga där själv. 

Näst bör du fundera över om det är en vanlig dammsugare du behöver för att kunna städa hela huset eller har du robotdammsugare och letar efter en liten smidig handhållen variant som går snabbt och smidigt på de ställena som är lite svåra att komma åt. 

Funktioner att fundera över på din Xiaomi dammsugare

Dammsugarpåsar

På Fria dammsugare spara in kostnaden att köpa nya dammsugarpåsar hela tiden, men du får räkna med högre underhåll av dammsugaren istället. Inte bara att du behöver städa din Xiaomi oftare men även att du kan behöver byta HEPA-filter oftare om modellen har sådana. Har du allergier så rekommenderar vi att ha en modell med påse då de påslösa skickar upp damm i luften när du tömmer dem. 

Ljudnivå

Hur hög ljudnivå du tolererar kan bero på många olika saker både på dig själv men även på dina andra familjemedlemmar eller husdjur. Så kolla ljudnivån innan du väljer och välj en modell som passar till ditt hem.  

Slutsats

Xiaomi är ganska nya på dammsugare marknaden och är kanske mer kända för sina telefoner. Men de har toppmoderna modeller i hög kvalitet och dessutom många modeller att välja på så du kan hitta en som passar just dina behov. 

Vanliga frågor om Xiaomi Dammsugare

Fråga: Vilken Xiaomi Roborock ska man välja?

Svar: Man ska alltid välja en dammsugare som passar sin egen budget och kraven man har på städningen. Med det sagt så rekommenderar vi Roborock S6 då vi tycker att det är den bästa modellen.

Fråga: Är Xiaomi och Roborock samma?

Svar: År 2014 så gjorde Xiaomi en investering i Roborock och köpte en stor del av företaget. Det innebär att det är samma koncern och för dig som kund kan du betrakta dem som samma företag.

Fråga: Vem tillverkar Roborock?

Svar: Företaget som tillverkar Roborock heter Beijing Roborock Technology Co., Ltd. Företaget specialiserar sig på forskning, utveckling och produktion av produkter som gör människors liv bekvämare.

 


Xiaomi Dammsugare – Hur vi gjort testet

Vilka modeller vi skulle testa valde vi ut genom att läsa igenom olika tester på internet. Därefter testade vi dem under flera veckor för att lära känna produkterna riktigt samt att se hur bra de faktiskt städar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *