Bordsdammsugare – Bäst i Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

En bordsdammsugare är en ganska liten dammsugare utan skaft, slangar eller dammsugarkropp. De är väldigt smidiga till städa upp små ytor väldigt snabbt. De flesta modellerna är ganska svaga och är inte designade för speciellt avancerade sätdningar. Men det finns undantag som med vår testvinnare i borddammsugare bäst i test, som vi tycker är en modell från Bissell. 

Bordsdammsugare bäst i test

Bissell Pet Hair Eraser 1987N – Bästa bordsdammsugare

Detta är en liten och smidig bordsdammsugare, men låt inte storleken lura dig för den är kapabel till att göra betydligt mer än att bara städa bord. Vi har med den på våra listor över de bästa små dammsugarna, bästa dammsugaren för bilen och bästa dammsugaren för husvagn/husbil. Anledningen till att vi gillar Bissell Pet Hair Eraser väldigt mycket är att den klarar av att städa djurhår vilket även innebär att den fixar andra grövre typer av damm. 

Detta är en handhållen dammsugare precis som 2-i-1 dammsugare blir om man skruvar av skaftet. Den drivs på batterier så den har ingen sladd som stör dig i din städning och tack vare en liten och smidig design så kommer den åt bra på svåra ställen. 

Hur fungerar Bissell Pet Hair Eraser? 

Precis som de flesta sladdlösa bordsdammsugarna så drivs den av ett uppladdningsbart lithium-ion batteri som man laddar upp genom att plugga in den vägguttaget. Det är en dammsugare utan påse så när du kör med den så sugs damm och smuts upp i en behållare som du sedan tömmer. Så du slipper både utgiften och att komma ihåg att köpa nya dammsugarpåsar. Den har även ett tre-filter system som renar luften som går genom dammsugaren och för att kraften inte ska bli sämre över tid kan du rengöra filtren när du känner att det behövs. 

Funktioner

Bissell Pet Hair Eraser kommer med tre olika munstycken. 

Motoriserad borste: Enligt oss det mest värdefulla munstycket då det städar väldigt bra på oväntat många olika underlag. Munstycket har ett ganska stort hål där damm och smuts sugs upp och runt det så är det en borste som snurrar vilket får det som sitter fast på underlaget att lossna. Det fungerade även bra på mattor. 

Smalt munstycke: Man får även med ett smalt munstycke som göra att man kommer åt i springor där många andra bildammsugare får problem. Detta är perfekt i bilen när man vill komma åt och dammsuga jämte sätena. 

Munstycke för mjuka underlag: Ett munstycke som följer med är ovalt format och har blivit utrustat med extra mikroborstar som gör att man enkelt rengör mjukare underlag och möbler både effektivt och utan att riskera att skada dem. 

Bissell Pet Hair Eraser användning

Man behöver som sagt ladda upp denna handdammsugare innan man börjar att städa med den. Väl fulladdad så har den oväntat bra sugkraft och klarar av småsten som hamnat vid fötterna i bilen. I hemmet så klarar den av djurhår med bravur, vilket i sig inte är så konstigt då det står i produkten namn. 

Det som imponerade mest på oss var att den löste det även på tjockare mattor där borsten fick loss dem sedan sögs de upp av den kraftfulla motorn. 

Slutsats 

Vill man ha en simpel bordsdammsugare så kanske man tycker att denna modellen är överkurs. Vi har den som vår testvinnare då den går att använda till så mycket mer. Har du husvagn, en bil du vill städa eller snabbt vill kunna suga upp djurhår så är detta ett väldigt bra komplement till din vanliga dammsugare. 

Nedis bordsdammsugare – Kapabel modell till lågt pris

Om man är på jakt efter en ren bordsdammsugare som kanske inte riktigt fixar de större grejerna man kan ha Bissell till så är Nedis torr/våtdammsugare ett väldigt prisvärt alternativ. För under halva priset jämfört med vår testvinnare får du här en bordsdammsugare som även klarar att städa väta. Dammbehållaren rymmer 500 ml och vätskebehållaren 100 ml. Det innebär att varken brödsmulor, chipssmulor i fåtöljen eller våta lerfläckar går säkra. 

Flera funktioner

Körtiden med Nedis är mellan 20 och 30 minuter. Det som avgör hur länge du kan köra är vilken av de två kraftlägena du kör den på. Ecoläget räcker som du säkert gissat i 30 minuter medans 20 minuters körtid är reserverat för max kraft. Det följer med ett extra fogmunstycke och ett våtmunstycke så att du alltid ska kunna städa upp de små olyckorna som uppstår i ditt hem. Självklart är den trådlös så du slipper allt som har med sladdar att göra. Men glöm inte att ladda upp den! Detta, tillsammans med den mindre och smidiga storleken gör att du kommer åt väldigt bra när du städar, även i mindre skrymslen. 

Vi har sett att vissa som köpt den tycker att den funkar helt okej i bilen med, vi har testat och tycker att den inte riktigt är kraftfull nog för det tyngre smutset som gärna hamnar där men att om man bara vill dammsuga bort damm så funkar den bra även i bilen. Om bilen är en viktig punkt för dig så rekommenderar vi ändå Bissell. 

Slutsats

Nedis våt/torr bordsdammsugare är en modell som levererar vad en bordsdammsugare ska göra och till ett väldigt bra pris. Anledningen till att den inte blev testvinnare är att den inte riktigt fixar att användas helt i bilen och den har problem med det lite tyngre dammet så som djurhår. Men sett till priset får man extremt mycket värde för pengarna med Nedis. 

Vooni Bordsdammsugare – En billig modell

Räcker det med en lite simplare bordsdammsugare och vill ha en modell för ett lågt pris så kan Vooni bordsdammsugare vara ett alternativ för dig. Trots att den är ganska simpel och utan flashiga funktioner så är detta en modell som ändå är av hög kvalitet. 

För mindre ytor som bord, soffor och fåtöljer skiner Vooni och suger med lätthet upp smulor, damm och smuts som samlats. Tack vare sitt smarta munstycke löser den mjuka underlag bra. Vissa tycker att den gör ett okej jobb i bilen, vi tycker att den löser de enkla sakerna så som instrumentbrädan, damm på säten och de lätta sakerna. På golvet tycker vi att den saknar kraften som behövs och man kommer att få dammsuga med en större dammsugare då och då för att hålla det fint. Men vill man ha en smidig dammsugare för den löpande städningen av bilen så funkar Vooni ganska bra. 

Slutsats

Kan man tänka sig en lite simplare bordsdammsugare och vill spara in lite pengar så rekommenderar vi Vooni. Men räkna inte med den mest kraftfulla modellen på marknaden när priset blir lägre. Till de vanliga städuppgifterna sköter den sig bra. 

Bordsdammsugare köpguide – Vad ska du tänka på

Innan man väljer vilken modell som passar dig så bör du tänka igenom tre punkter som vi listat nedan. 

Funktioner

Vilka funktioner är du i behov av? En simpel fråga men svaret kanske inte är så självklart som man först tänker. Det är inte svårt att hitta en bordsdammsugare som kan suga upp smulor från bord, men vill du ha mer användning för den så kan det vara värt att tänka lite mer noggrant. Till exempel kan en bordsdammsugare bli ett komplement till din vanliga dammsugare även vid städning av bilen då de är små och kommer åt enklare, mot djurhår på specifika platser i hemmet eller något annat du kan komma på. Det är kraften och vilka munstycken den är utrustad med som avgör vad för mer saker den kan hanter. 

Storlek

Det är självklart viktigt att det är en bordsdammsugare som känns bra när man använder den, men än mer viktigt är storleken när det handlar om vad du ska ha den till. Om du vill ha en modell för att komma åt i små skrymslen så ska du inte köpa en av de större modellerna, men vill du städa lite större områden eller tyngre saker så är de större mer kraftfulla. Tänk igenom vad som är viktigt för att du ska bli nöjd med ditt köp. 

Material

Materialet spelar roll av två olika anledningar. Dels är det kvaliteten som avgör hus robust den är att städa med och hur längre den faktiskt håller. Sedan har du miljöaspekten där de flesta av oss försöker att minska våra fotspår när det kommer till nedskräpning och utsläpp. 

Slutsats – Bordsdammsugare

En bordsdammsugare är inget måste i våra hem, men de fyller en funktion som underlättar ens liv. När det bara är en liten snabb städning som ska göras är de väldigt smidiga att ta fram och städa av den ytan på ett par minuter. De är inte heller något substitut för en vanlig dammsugare utan är ett komplement. Om du vill köpa en bordsdammsugare så är alla modeller på vår lista av hög kvalitet och ett bra köp. Det handlar bara om att välja den modellen som passar bäst för dig!  


Hur vi testar bordsdammsugare 

Vi testar bordsdammsugare för att hitta de bästa modellerna för olika scenarion och budgetar. Nedan listar vi upp processen i hur vi testar dammsugare för att få fram våra listor. 

Läser recensioner och användarbetyg

För att hitta vilka modeller som vi ska testa och vilka vi bör välja bort redan innan så läser vi vad andra tycker om olika dammsugare. Då vi är ute efter de bästa modellerna i respektive kategorier testar vi inte de med riktigt låga betyg. När vi tittar på betygen så besöker vi främst amazon.com.. Recensioner läser vi på techradar.com och expertreviews.co.uk.

Själva testet

  •  Sugförmåga på både hårda golv och mattor
  • Om den klarar djurhår
  • Ljudnivå
  • Hur långt dammsugaren når
  • Hur lätt den rullar
  • Användarvänlighet 
  • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris

Slutsats

När den stora biten är gjord med att hitta modellerna och testa dem så är det dags att dra en slutsats. Vi har som vanligt listat modellerna efter vad de är bra på och rekommenderar olika modeller till olika ändamål.