Ryobi Dammsugare – Test

Ryobi är ett känt märke när det kommer till elverktyg och självklart har de även dammsugare i sitt sortiment. Så vi beslutade oss för att gå till botten med vilka av deras modeller som faktiskt är bäst för att lista dem i denna artikel!

R18SV7 – 0 Dammsugare 

Detta är en till utseendet häftig, kraftfull och högkvalitativ dammsugare som vi tycker är ett ypperligt köp om man har andra Ryobi produkter i hemmet. Då denna dammsugare är sladdlös så drivs den istället med ett batteri som man laddar upp. Men batteriet ingår inte utan det får man köpa till vid sidan av om man inte har ett Ryobi batteri sedan tidigare, då det är samma batteri som används i deras andra sladdlösa produkter som till exempel skruvdragare. Nedan kommer vi att titta lite närmare på vad du får med dammsugaren. 

Hög kvalitet: Ryobi gör produkter som är väldigt robusta i designen då de tillverkar många olika produkter som används i garage, källaren eller på arbetsplatsen. Denna dammsugare är inget undantag och byggkvaliteten känns minst lika bra som betydligt dyrare dammsugare. 

Bra kraftresurser: Modellen har bra med kraft, tack vare att motorn är av lite större kaliber och att dammsugaren är smart utformad för bra luftflöde. På golven så får den enkelt upp kattsand och djurhår, som ofta kan vara ett problem för denna typ av dammsugare.

Olika munstycken: Det är inte bara kraften som gör att modellen är effektiv att städa med utan att man får tre olika munstycken. Det vanliga golvmunstycket är motoriserat vilket är en av anledningarna att den klarar av de tyngre typerna av smuts så bra. Man får även med ett spaltmunstycke samt ett borstmunstycke för att underlätta städning av andra underlag och komma åt bra.

HEPA-Filter: Då det är en dammsugare som har sina rötter i grövre arbetsuppgifter så har den utrustats med ett HEPA-12 filter som renar luften på 99,5% av alla allergener och partiklar som flyger genom dammsugaren. 

Körtid: På de stora ytorna klarar man sig gott på att köra dammsugaren i eco-läget vilket innebär att körtiden maximeras och hamnar på goda 45 minuter. Skruvar man upp effekten går den tiden ner ganska dramatiskt, men det är bara vid saker som kattströ eller städning av mattor som man behöver ställa in den högre inställningen.   

Slutsats

Vi tycker att detta är en riktigt bra dammsugare! Har man redan ett Ryobi batteri så är den dessutom prisvärd sett till hur mycket prestanda man får och hur hög kvaliteten är. Om man behöver köpa till batteriet så är den inte lika prisvärd, men fortfarande en riktigt bra dammsugare!

Ryobi 1500 w RVC-1530IPT-G

Är det en grovdammsugare man är på jakt efter så är Ryobi RVC-1530IPT-G ett kraftfullt alternativ. Precis som med andra Ryobi produkter så är det en dammsugare av högsta kvalitet som känns väldigt slitstark och klarar av mer utsatta platser som arbetsplatser, garage och källare. Nedan tittar vi lite närmare på vad du får med dammsugaren. 

1500 watt: Motorn på denna modell är väldigt kraftfull och är inte anpassad för att användas inne i ett vanligt hem utan för platser där man behöver suga upp väldigt tunga typer av smuts, skräp och damm. Motorn på hela 1500 watt är ungefär 3 gånger så stark som en standard vanlig dammsugare så den klarar av att suga upp allt vi ställer den inför, inklusive slipdamm. 

Våt/torrdammsugare: Denna typ av modell kallas även våt/torrdammsugare. Det innebär att den inte bara suger upp torrt damm utan även kan suga upp fukt och vätska utan att dammsugaren skadas. 

En stor modell: Tanken där dammet eller vätskan samlas är på hela 30 liter vilket gör att man kan städa stora ytor som är väldig smutsiga utan att behöva tömma dammsugaren under städningen. 

Tillbehör: Man får med det vanliga munstycket och dammsugarskaft, ett splatmunstycke, ett runt munstycke och en adapter så att man kan montera på Ryobiverktyg för att ha dammsugaren när man till exempel slipar.  

Slutsats

Detta är en riktigt bra grovdammsugare som klarar av allt vi ställer den inför och den fungerar lika bra på bygget som i garaget. Det är en lite dyrare modell, så vi tycker den är ett bra köp om man har behov av storleken och kraften, annars finns det billigare alternativ som passar bättre.

Ryobi 18V ONE+ Handdammsugare

Detta är en handdammsugare. Det innebär att det är en liten dammsugare som inte har något skaft och de är designade för att användas på mindre ytor som till exempel arbetsbänken. Precis som de andra alternativen från Ryobi så är detta en slitstark modell som klarar av de lite grövre jobben. Till denna modell ingår batteri och laddstation så det är det perfekta steget in i Ryobi produkterna. 

En robust handdammsugare: Många handdammsugare är lite mindre och inte så rejäla i konstruktionen. Ryobi är minst sagt ordentligt byggd och väger trots sin storlek in på 2,2 kg vilket är mycket för en handdammsugare. 

Mycket kraft: Motorn är väldigt väl tilltagen och modellen klarar av att suga upp även tyngre typer av skräp vilket är lite förvånande sett till dess storlek. Den enda nedsidan med detta är att det hörs på ljudnivån som hamnar på hela 78 dB vilket är ganska mycket. 

Kompatibel med tillbehör: Modellen är kompatibel med flera olika tillbehör och verktyg. Tyvärr så medföljer de inte utan får köpas till i en sats vid sidan om, vilket vi tycker är synd då detta är en rätt dyr handdammsugare som det är. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra dammsugare om man är ute efter denna typen. Den är dock dyr så vi rekommenderar bara köp om man tänker ha den på en grovarbetsplats, för annars känns den överdimensionerad vilket gör att den inte blir så prisvärd. 


Hur testet är genomfört

Vi har tidigare testat ett par modeller från Ryobi och efter att ha läst recensioner på Amazon beslutade vi oss för att testa ett gäng till. Efter testen var gjord så skrev vi denna artikel där vi recenserar och rekommenderar de bästa modellerna för olika ändamål och kunder.