Dammsugare under 1000 kr

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Är man på jakt efter en dammsugare men har en limiterad budget på under 1000 kr så är valmöjligheterna inte jättemånga, men man kan få en bra dammsugare och nedan går vi igenom den bästa dammsugaren under 1000 kr. 

Severin BC 7035 – Dammsugare under 1000 kr bäst i test

Severen är kanske inte det mest kända märket när det kommer till dammsugare, men vill man ha en bra dammsugare för dessa pengarna så får man välja bort de kända märkena där man oftast betalar just för märket som står på dammsugaren. Trots att detta är en billig modell så får man ganska mycket funktioner som oftast återfinns på betydligt dyrare modeller. 

Vad man får

HEPA-filter: Precis som på många dyrare modeller så har Severin BC 7035 ett HEPA-filter. Om du läst våra andra artiklar så vet du redan vad det handlar om, men om du är ny så är HEPA den bästa typen av filter som renar luften som går genom dammsugaren. Luften renas på mikroskopiska dammpartiklar, allergener och även pollen. Detta gör att Severin passar sig bra även om man har allergier eller lätt blir irriterad när man städar. 

8 meter städradie: städradien är inte längst av de modellerna vi har testat men den är ändå helt okej, och sett till priset är den bra. De längsta vi har testat ligger på 12 meter medans Severin hamnar på 8 meter vilket räcker gott till de flesta hem utan att man ska behöva byta kontakt hela tiden. 

750 watt motor: Man har inte snålat på motorkraften utan har satt i en motor på hela 750 watt. Detta var inte direkt förvånande då de lite billigare modellerna ofta inte är lika optimerade sett till luftflöde som de dyrare modellerna, man väger istället upp det kraftmässigt genom en starkare motor. 

Lätt vikt: Trots en väl tilltagen motor så har dammsugaren förvånande lätt vikt och en ganska smidig och lite mindre design. Vikten ligger på 3,2kg och dammbehållaren rymmer 2 L vilket i sig är ganska lite. 

Flera munstycken: Man får med flera munstycken för städning av olika ytor. Det stora XL munstycket är för parkettgolv, man får med ett för möbler och ett mindre munstycke för att komma åt på trånga platser. Detta gör att BC 7035 blir ganska versatil och ökar faktiskt städförmågan rätt rejält. 

Hur är den att använda? 

Tack vare den lite mindre storleken men ändå ganska bra arbetsradien så är det en smidig modell som man lätt rullar fram över golvet och kommer åt bra med även i de lite mindre utrymmena eller där det finns mycket möbler. Och tack vare den låga vikten är den även smidig att flytta mellan olika våningar, att ta med sig om man vill kunna flytta den till exempel till ett sommarställe och den passar bra till äldre människor som har problem att bära runt en tyngre modell. 

Städförmåga

Vi blev positivt överraskade på denna punkten då det ändå är en dammsugare för under 1000 kr och vi hade inte väntat oss att den skulle vara så effektiv som den är! Tack vare den kraftiga motorn så klarar den städningen av tyngre damm och smuts som djurhår, kattsand och småsten. På hårda underlag så städar den upp allt utan problem, använder man möbelmunstycket så städar man bra där med, på mattor så klarar den sig bra sett till vad dammsugaren kostar. Tunnare mattor löser den utan problem, på medeltjocka mattor får den med sig allt om man kör över den ett par gånger men på de tjocka mattorna så blir en del kvar.

Slutsats

Vill man ha den bästa dammsugaren under 1000 kr så är enligt oss Severin BC7035 den bästa modellen på marknaden idag. Man får en dammsugare som både städar bra, når ganska långt, är smidig att använda och har ett HEPA-filter. 


Hur testet är genomfört

När vi gjort denna siten har vi testat en lång rad dammsugare och hade redan flertalet dammsugare under 1000 kr i vår databas av testade dammsugare. Men vi hittade denna modellen och efter att ha sett priset och läst lite om den så valde vi att testa den och konstaterade att vi tyckte det var den bästa dammsugaren under 1000 kr och det är därför den är vinnaren i denna artikeln.