Bra dammsugare till bra pris

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

När man ska köpa något nytt vill de flesta göra en bra affär och köpa en bra produkt till ett bra pris. Däremot är det inte alltid så lätt att veta på förhand vad man ska välja för att uppnå båda punkterna. Just därför har vi skrivit denna artikeln där vi kommer att gå igenom två dammsugare som är både bra och har ett bra pris. 

Electrolux ESP73RR – En bra dammsugare till bra pris

Electrolux är ett märke som vi har med i nästan alla artiklar där vi rekommenderar dammsugare i olika kategorier så det kanske inte är något som är förvånande att man även finner dem här. ESP73RR tycker vi är en bra dammsugare till ett bra pris, från en känd tillverkare och har noggrant testat modellen. 

Vad man får

Med denna modellen så får du en dammsugare som har en kraftfull motor på hela 650 watt, men trots detta så har Electrolux fått ner ljudnivån till 70 dB. Det är väldigt lågt sett till hur kraftfull motorn är även om de har modeller som låter betydligt mindre om man tycker det är viktigt, men då kostar de mer och har svagare motor. Just ljudet är någon Electrolux fokuserat ganska mycket på att få ner i sitt modellprogram. Man får dessutom med ett extra munstycke som är för parkettgolv för att städa bättre på just parkett utan att riskera att skada det. Sladden är lång och ger en aktionsradie på 12 meter vilket är mycket jämfört med andra tillverkare. 

Användning

När vi testar Electrolux ESP73RR så blir vi imponerade över hur smidigt den rullar över golvet och hur enkel att den är att navigera och tycker att den är smidig att komma åt med på alla ställen. Detta är något vi tycker är extra viktigt då sladden är lång och tanken med det är att man enkelt ska kunna städa stora ytor, vilket ESP73RR uppfyller väldigt bra. 

Även städförmågan är bra och det vanliga “allround-munstycket” gör ett bra jobb på de flesta platser även om parkettmunstycket är ett snäpp vassare på hårda golv även om vi inte tycker det behövs om det inte är extremt smutsigt. På mattor så levererar modellen bra tack vare sin 650 watt motor som frigör all kraft man kan behöva. Det gör att den klarar även tjockare mattor och djurhår där många andra dammsugare i samma prisklass inte kan städa upp allt. 

Slutsats

Vill man ha en vanlig dammsugare till bra pris, då är Electrolux ESP73RR det bästa alternativet. Man får extremt bra städförmåga, lång sladd, en lite tystare modell som kommer från ett märke som är kända för kvalitet. Vi säger köp! 

Dreame V11 – Skaftdammsugare till bra pris

De allt mer populära skaftdammsugarna är oftast lite dyrare än de gamla hederliga modellerna, men med Dreame V11 tycker vi att vi hittat en billig modell som ändå är väldigt bra! Även denna modellen har en kraftfull motor som snurrar med hela 125,000 rpm och är på 450 watt. 

Vad man får

En skaftdammsugare med 90 minuters körtid vilket är en av de högsta körtiderna för en sladdlös dammsugare vi testat. Detta gäller på standard läget i kraftinställningarna, skruvar man upp till medium så hamnar tiden på 30 minuter och på max 10 minuter. Det kan låta som lite med 10 minuter på max, men faktum är att det är ganska mycket då många av konkurrenterna hamnar på 5-8 min. 

Filtersystemet är i hela 5 steg varav ett av dem är ett HEPA-filter så den renar luften väldigt bra. På toppen av dammsugaren hittar du en skärm som visar information om batteritiden, slitage på filtren och du kan låsa av/på knappen på dammsugaren. 

Användning

Då detta är en modell utan sladd så är den väldigt smidigt att städa runt med hemma och man kommer åt på alla ställen i hemmet, dessutom kan man ta av skaftet och använda den som handdammsugare uppe på möbler. Sugkraften är ordentlig och vi tycker att den städar upp alla typer av damm på ett bra sätt. Det endast på tjockare mattor vi inte tycker att den presterar så bra, utan där blir en del smuts kvar och man får köra över flera gånger för att få med allt. På tunnare mattor går det bra. Men vi hade inte räknat med att den skulle fixa tjocka mattor till detta priset, det finns modeller som kostar dubbel så mycket som gör det sämre än Dreame V11.

Slutsats

Dreame V11 är ett grymt alternativ om man vill ha en bra skaftdammsugare till ett bra pris. Det enda vi inte tycker var bra var på tjocka mattor och sett till priset så städar den extremt bra. Vi säger köp! 

Bra dammsugare till bra pris – Slutsats

De här två modellerna är varken de billigaste eller de bästa modellerna på marknaden, men sett till priset är det extremt bra modeller och man får mycket för pengarna. Köp den typ som passar dig bäst!    


Hur testet är genomfört

Vi har testat båda dammsugarna och jämfört deras prestanda och pris mot andra modeller vi testat till våra andra artiklar för att få fram resultatet till denna artikeln.