Dammsugare för utomhusbruk

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om man har en trädgård eller tomt som man vill kunna städa så behöver man en dammsugare som är anpassad för utomhusbruk. Den behöver kunna dammsuga både vått, torrt och grövre typer av smuts dessutom kan blåsfunktion vara fördelaktigt om man ska städa löv. I denna artikeln kommer vi gå igenom tre grymma alternativ av dammsugare för utomhusbruk! 

Bissell Multisuck Wet & Dry Vacuum – Bäst i test

Denna dammsugare för utomhusbruk har fått en väldigt kraftfull motor på 1500 watt för att klara av att suga upp även större skräp som jord, pinnar, stenar och kan suga upp vätska. Detta är en grovdammsugare som även är ett alternativ som funkar bra på andra utsatta platser som i källare, industrilokaler och liknande. Vill du läsa om fler grovdammsugare kan du göra det här

Denna modellen har även blåsfunktion som funkar bra för att blåsa bort löv, pollen och damm om man inte vill suga upp det. Man kan även använda den som portabel kompressor för att blåsa upp till exempel en luftmadrass.

Tanken rymmer hela 23 liter så den passar bra till att städa stora ytor och det följer med ganska många verktyg som underlättar städning på olika underlag. Närmare bestämt 7 olika munstycken, varav ett är designat för att blåsa upp saker. 

Slutsats

Bissell Multisuck är en väldigt bra dammsugare för utomhusbruk, men det är tack vare att den även kan användas på ett bra sätt till andra saker som gör att den blir vår bäst i test. Utan att tumma på städförmågan ute så får man här en modell som fungerar lika bra inomhus, i källare, i bilen och industrilokaler vilket gör den både prisvärd och mångsidig. 

Lavor 1200 watt – Budgetmodell

Denna modellen kommer från Italienska Lavor och jämfört med vår testvinnare är den lite mindre på alla sätt, men sett till priset är den väldigt prisvärd. Motorn ligger på 1200 watt vilket sett till sitt pris är bra med krut och modellen klarar av att suga upp det mesta vi ställer den inför. Precis som Bissell så kan man städa både torrt och vått med denna dammsugare, samt använda den inomhus i garage, industrilokaler osv. 

Tanken rymmer 20 Liter vilket får anses bra. Det medföljer två olika munstycken för olika ändamål. Golvmunstycke och en mindre spetsverktyg för mer svåråtkomliga platser som till exempel i bilen. Städförmågan tycker vi är fullt tillräcklig även om den inte är riktigt lika bra som på vår testvinnare och modellen städar upp allt vi ställer den inför. Det enda är att den inte riktigt tar upp lika stora stenar som Bissell. Att den bara har två olika munstycken gör även att den inte riktigt blir lika versatil och optimal på alla underlag. 

Slutsats

Vill man ha en dammsugare för utomhusbruk som man även kan använda inomhus och har begränsad budget så behöver man inte titta längre är Lavors utomhusdammsugare. 

Black & Decker 3 i 1 – Bäst för löv

Black & Decker har här designat en lövblås/lövsug som kan användas som dammsugare på till exempel verandan, uppfarten eller varför inte gräsmattan. Blåsförmågan hamnar på formidabla 404 km/h vilket gör lövblåsning väldigt enkelt och smidigt  Sugförmågan är även den väldigt god och både sug och blås kan ställas in i olika effektlägen för enkel anpassning för arbetsuppgiften. 

Påsen där löven samlas up är på hela 72 L så man kan suga upp en hel del innan man behöver tömma påsen, vilket i sig är en väldigt smidig process som går snabbt. Modellen har även en funktion som trasar sönder löven den suger upp innan de hamnar i påsen, det gör att det får plats 16 gånger mer löv innan man behöver tömma. 

Slutsats

Vi rekommenderar bara denna modellen om man primärt tänkt att städa bort löv då det är vad den är designad att göra även om man kan använda den till mer saker. Men är löv det man ska städa undan så är detta den bästa modellen för dig.

Att tänka på innan man köper en dammsugare för utomhusbruk

Anledningen till att vi har med två modellen som är grovdammsugare på denna listan är att de går att använda till betydligt mer saker än en lövblås/sug som är vad många tänker på när de hör dammsugare för utomhusbruk. Så det viktigaste att fundera över innan du slantar upp för en utomhusdammsugare är vad du ska städa. Är det löv så är en lövblås rätt för dig, men vill du kunna använda din dammsugare till andra saker med så är någon av de två grovdammsugarna på listan bättre alternativ.  


Hur testet är genomfört

Vi gick igenom produkter på Amazon.se som passade in i artikeln och sedan testade vi dem och valde ut de tre som finns på listan då det var de modellerna vi ansåg var bäst i test.